"Бізнес" на військовозобов'язаних: ДБР заблокувало схему переправки чоловіків з Одещини

ДБР викрило нову схему "переправлення" військовозобов'язаних з Одещини за кордон

Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України та Управлінням внутрішньої безпеки Держприкордонслужби викрили нову схему переправлення військовозобов’язаних за кордон на Одещині. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Згідно з розслідуванням, інспектор прикордонної служби та його спільник вимагали грошову винагороду від осіб, які намагалися уникнути мобілізації та незаконно виїхати з України.

Спільник розшуковував охочих незаконно виїхати за кордон, тоді як сам прикордонник продавав їм спеціальні картки за 1 тисячу доларів США. Ці картки дозволяли їм проїхати транзитною зоною автодороги "Одеса – Рені", після чого вони залишали свої автомобілі та тікали за межі країни.

В кінці квітня 2024 року прикордонника було затримано, коли він отримував кошти від наступних осіб, яких спіймали під час спроби перетину кордону. У його спільника також було вилучено десяток транзитних карток для організації перетину кордону.

Прикордоннику повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон, що передбачає покарання до 9 років позбавлення волі.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися