В Одесі майже 90 млн грн заробила компанія, яку пов’язують з колишнім одеським депутатом Русланом Тарпаном

Правоохоронці встановлють її зв’язок з одеським колаборантом та втікачем

В Одесі з початку повномасштабного вторгнення компанія ТОВ “ДД-СТРОЙ” зі статутним капіталом всього у півтори тисячі гривень стала переможцем 6 тендерів та освоїла майже 90 млн грн. Про це свідчать  відомості “Прозорро”. Наразі поліцейські з’ясовують, чи має причетність до функціонування компанії колишній одеський депутат, а нині колаборант та втікач Руслан Тарпан. 

Зазначимо, що серед тендерів, які виграла компаннія, є ремонт Одеського ліцею №1, Одеського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, а також реставраційні роботи пам’ятки-архітектури “Колишньої Споруди богадільні” тощо. 

Ба більше, ноунейм компанія виграла тендер вартістю майже 30 млн грн - на ремонт захисної споруди цивільного захисту Комунального закладу “Одеський обласний ліцей № 3 Одеської обласної ради”. І в цій закупівлі правоохоронці вже розслідують факти підробки документів. 

В ухвалі суду слідчі Одеського РУП №1 ГУНП в Одеській області отримали санкцію на обшуки компанії та замовника. За інформацією видання “Антикорупційний вимір”, замовником цих робіт виступає Управління обласної ради з майнових відносин

За неофіційної інформацією, раптову успішність маловідомої компанії на одеському ринку державних закупівель можна пояснити тільки тим, що компанія “ДД-СТРОЙ” має тісні зв’язки з Русланом Тарпаном, який втік з України та  розшукується наразі Інтерполом. Хоча, за офіційними даними “ДД-СТРОЙ” належить Білокаменському Едварду Михайловичу.

Реставраційні та ремонтні роботи - це основний профіль діяльності Тарпана. Однак, на сьогодні усі його старі компанії - фігуранти кримінальних проваджень, а тому не можуть успішно боротися за тендерні державні гроші.  

 Зазначимо також, що “ДД-СТРОЙ” розробляв проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в Одесі особисто від мера Одеси Геннадія Труханова. Документи, які підтверджують дані роботи, опубліковані на сайті Одеської міськради. Вірогідно, що протистояння Труханова Тарпану у спорі за вкрадений в одеської громади Будинок Русова, може бути фіктивним. Адже місто продовжує віддавати тендери компаніям, які пов’язують з колишнім депутатом Тарпаном.

Нагадаємо, що  Руслан Тарпан - колаборант та зрадник України, адже співпрацює з російськими спецслужбами. Крім того, з 2017 року Україна розшукує депутата за розкрадання майже 300 млн грн на проєкті “Глибоководний випуск”. Також Офіс генпрокурора запросив екстрадицію Тарана з ОАЕ та попросив Інтерпол присвоїти розшуковій справі одеського втікача “червону мітку”. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анонимус

5 вересня 2023, 09:34

Статья из серии "что бы такого написать, если писать нечего". Явная заказуха

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися