Унаслідок обстрілу в Одесі пошкоджень зазнав Одеський національний художній музей: як зараз виглядає Худмузей

Пошкоджені стіни музею та паркан, вибиті деякі шибки

Історичний центр Одеси знову постраждав внаслідок авіаційної атаки російських окупантів. Стало відомо, що за день до свого до 124-річного заснування пошкоджень зазнав Одеський національний художній музей. Про це повідомили директорка закладу. 

"124 роки музею виповниться вже за декілька годин (6 листопада – ред.). Різні були привітання в нашому житті. На таке не розраховували, хоч і готувались", - написала директора Одеського національного художнього музею Олександра Ковальчук. 

Наразі Одеський художній зачинено. Адміністрація закладу повідомила, що всі події перенесуть, а Free Entrance Day - відмінять.

“Ми дуже раді, що немає постраждалих і такій згуртованості спільноти, та завтра приходити до музею немає необхідності, адже триває процес оцінки пошкоджень, фіксація наслідків ураження та слідчі дії, все має залишатися недоторканим”, - повідомили в прес службі музею. 

Серед постраждалих виставок:

Марґіт та Романа Сельських “Сонце заходу / Sol occidens” з колекції Едуарда Димшица;

Бориса Айзенберга “Квіти за відвалами”;

Роботи Олександра Грехова

Стаса Жалобнюка “Black Sea”

Володимира Семківа “Радість”

Альбіни Ялози “Вівтар небесного війська”

Kinder Album “Великі луги, рясні трави”

Крім того, міський голова одеси Геннадій Труханов також прокоментував руйнації музею.

"Трохи туди, трохи сюди і могли б ми позбутися багатьох наших зразків, експонатів, дуже відомих на весь світ. На щастя, цього не сталося", - заявив Труханов. 

Нагадаємо, що вчора ввечері російські окупанти атакували південь України. Декілька годин ворог обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. За інформацією голови Одеської обласної адміністрації, окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися