Важливо

Стало відомо, коли в Одесі стартує опалювальний сезон: кого підключать в першу чергу

Коли стартує опалювальний сезон 2023 та який тариф на тепло

Опалюваний сезон в Одесі цього року розпочнеться з понеділка – 13 листопада. Відповідне розпорядження вже підписав міський голова Геннадій Труханов. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

В першу чергу до централізованого опалення будуть підключені обʼєкти соціальної сфери: дитячі садочки, школи, лікарні. Другим етапом почнеться подача теплоносія в житлові будинки, – зазначила директорка КП "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова.

Крім того, директорка КП нагадала про необхідність сплатити борги за минулий опалювальний сезон. Під час війни ці кошти необхідні підприємству. В Одесі можливо вкласти договір реструктуризації чи отримати частину компенсації на оплату через Центри соціальних послуг.

Слід також пам’ятати, що після оголошення старту опалювального сезону має пройти кілька днів, аби гаряча вода дійшла до вашого будинку. Цей процес після запуску котелень триває приблизно 2-3 доби.

В цю зиму ми будемо знову будемо проходити під час війни, але більш підготовлені. Ми маємо у своєму арсеналі генератори, які встановлені на наших котельнях і будемо працювати незалежно від спроб ворога завдати шкоди нашому місту чи будь-яким іншим викликам з якими ми будемо стикатись зимою, – додала  Ганна Позднякова.


Тариф на тепло 

У новому опалювальному сезоні 2023-2024 років тариф на тепло для населення не підвищуватиметься. Це стало можливим завдяки тому, що Кабінет Міністрів України продовжив дію спеціальних обов'язків на ринку природного газу до 15 квітня 2024 року. Це означає, що компанія "Нафтогаз" і надалі продаватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною. Цей тариф був встановлений Кабінетом Міністрів України задля забезпечення стабільності цін на тепло для населення в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, в Одеській обласній військовій адміністрації назвали орієнтовні дати початку опалювального сезону в містах області. Подивитись їх можна за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися