Поблизу кордону на Одещині прикордонники помітили зграї диких кабанів: як вберегтись від тварини

Тварин помітили поблизу кордону з Молдовою

На Одещині прикордонники помітили диких кабанів. Натрапити на поросячу родину у період шлюбного сезону, або на самку з дитинчатами не найкраща ідея. Адже така зустріч може бути неймовірно небезпечною для людини, а реакція волохатих – непередбачуваною. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України. 

“Попри поганий зір, дикі кабани природою наділені іншими перевагами – вони швидко бігають, добре плавають, мають хороший слух і нюх. Крім того, вони дуже сильні та сміливі тварини, а ще – вміють добре маскуватися. Тож радимо не піддавати ризику своє життя та здоров’я та не ходити звірячим”, - йдеться в повідомленні.

Основні правила зустрічі з дикими кабанами:

1. Якщо ви помітили сліди кабана або розриту землю, будьте особливо уважні. Під час вигулу собаки завжди залишайте її на повідцю.

2. Коли побачите кабанів здалеку, відійдіть у бік і не робіть різких рухів. 

3. Ні в якому разі не можна підходити та годувати їх. 

4. При зустрічі зберігайте спокій. Якщо ви знаходитесь близько біля кабана, краще завмерти, щоб не провокувати тварину на напад. Особливо небезпечними та агресивними можуть бути свиноматки з дітьми.

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині прикордонники також помітили зграї вовків біля кордону з Молдовою. У ДПСУ закликали утриматись від незаконних мандрівок.

“Коментарі” також писали, що на території Одеської області зростає кількість диких тварин, заражених сказом. За даними Держпродспоживслужби станом на 16 лютого, вже виявлено 23 лисиці та 13 шакалів із підозрою на захворювання, що становить потенційну загрозу як для людей, так і для домашніх тварин. Про це повідомляє Одеська обласна військова (державна) адміністрація.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися