Литва побудує в Одеській області підземну школу: подробиці

Школи-бомбосховища можуть з’явитись до кінця поточного року

Литва планує взяти на себе відповідальність за будівництво підземних шкіл у шести областях України. Такі школи мають з’явитись й в Одеській області.  Про це плани повідомив в інтерв'ю виданню Укрінформ керівник литовських програм Артурас Жарновскіс.

Підземні школи будуть побудовані у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Цей проєкт передбачає будівництво з нуля, оскільки у деяких місцях раніше не існувало укриттів.

Підземні приміщення будуть обладнані всіма необхідними безпековими умовами, включаючи антирадіаційний захист. 

За словами Жарновскіса, вони сподіваються завершити будівництво до кінця цього року, що дозволить забезпечити додаткову безпеку та захист для школярів. 

Тому ми починаємо в названих регіонах будувати великі школи-бомбосховища. І це – будівництво "з нуля", в місцях, де раніше укриттів, на жаль, не було. Вкотре повторюся: наша мета, аби діти могли повернутися до освітнього процесу з безпосереднім спілкуванням одне з одним і з учителями. А в інших умовах такі приміщення-бомбосховища можна буде використовувати по-різному: для спортивних, культурних занять, будь-якого дозвілля в позаурочний час, – зазначив  Артурас Жарновскіс.

Мапа бомбосховищ Одеси

На мапі бомбосховищ Одеси представлено 200 звичайних та 135 протирадіаційних бомбосховищ у різних частинах міста. Крім того, там відображаються паркінги. Мобільні укриття також незабаром з’являться на мапі. Де знаходяться укриття в Одесі можна побачити за посиланням

Нагадаємо, підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися