В Одесі підрядник вкрав мільйон на ремонті шкільного укриття

На підрядника чекає покарання у вигляді позбавлення волі

Підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Підрядник, виконуючи роботи, не лише не виконав їх в повному обсязі, а й суттєво завищив вартість ремонту, порушуючи при цьому проєктно-кошторисну документацію. У результаті таких порушень безпідставно перераховано понад один мільйон гривень на рахунок підприємця, який став об'єктом уваги правоохоронних органів.

Яке покарання чекає на підрядника

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси повідомлено про підозру фізичній особі - підприємцю у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Санкції першої статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Тим часом за службове підроблення на підрядника може очікувати позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Обвинувальний акт щодо інженера технагляду за фактом службової недбалості також направлено до суду в рамках цього кримінального провадження. Його дії караються штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, прокурори Одеси направили до суду обвинувальний акт щодо власника і керівника підприємства-підрядника, відповідальних за умисне знищення пам’ятки архітектури – особняка Гавсевича. За обвинуваченням обох сторін вони своєю діяльністю завдали шкоди об'єкта культурної спадщини, що є порушенням частини 5 статті 298 Кримінального кодексу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися