В Одесі судитимуть місцевого депутата, який вимагав хабарі: подробиці незаконної схеми

Депутата затримано на гарячому під час одержання другого траншу

В Одесі затримали депутата Одеської міської ради, який отримав хабар за вплив на прийняття позитивного рішення членами відповідної комісії щодо видалення зелених насаджень. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Люди, які хотіли спилити дерево, повинні були дати хабар  через підконтрольних депутату осіб. Вартість такої “послуги” чоловік оцінив від 2000 до 5000 доларів США за спил одного дерева в Одесі. Гроші зараховувалися на заздалегідь відкритий криптовалютний рахунок.

Задокументовано щонайменше 2 факти одержання неправомірної вигоди в розмірі 7 000 доларів США.

“Депутата затримано під час одержання другого траншу, а предмет неправомірної вигоди вилучено в пункті обміну криптовалюти з відповідною документацією про перерахування коштів. Досудове розслідування здійснювали – слідчі СУ ГУНП в Одеській області,  оперативний супровід - УСБУ в Одеській області”, - йдеться в повідомленні прокурорів. 

Нагадаємо, що в Одесі поліція затримала депутата райради за вимагання 20 000 доларів хабара. Чиновник вимагав у підприємця гроші за безперешкодну передачу в оренду з правом приватизації двох земельних ділянок площею 4 га поблизу с. Молодіжне. Бізнесмен планував побудувати комплекс технічного обслуговування транспортних засобів. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Крім того, на Одещині прокурори викрили держслужбовцю одного із районних відділів міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. Так, за даними слідства, службовець вимагав хабар за нестворення штучних перепон при оформленні та видачі довідок про підтвердження громадянства України дітям, батьком яких є іноземець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися