Правоохоронці викрили депутата з Одеси на хабарі 20 000 доларів: подробиці справи

Правопорушник обіцяв допомогти з виділенням земельної ділянки з можливістю подальшої забудови

В Одесі поліція затримала депутата райради за вимагання 20 000 доларів хабара. Чиновник вимагав у підприємця гроші за безперешкодну передачу в оренду з правом приватизації двох земельних ділянок площею 4 га поблизу с. Молодіжне. Бізнесмен планував  побудувати комплекс технічного обслуговування транспортних засобів. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 


Депутата – голову постійної комісії з питань земельних відносин, затримали в Одесі 9 лютого в ресторані під час отримання половини обумовленої суми. 

“На підставі отриманих доказів фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Суд частково задовольнив клопотання слідчих про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, дозволивши альтернативу – внесення застави розміром чотири мільйони три тисячі гривень. Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Раніше “Коментарі” писали, що правоохоронці затримали в Одесі заступника директора департаменту міської ради на хабарі. Посадовець вимагав 1000 доларів неправомірної вигоди за укладення договору оренди за заниженою вартістю. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеської області.

Нагадаємо, що на Одещині прокурори викрили держслужбовцю одного із районних відділів міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. Так, за даними слідства, службовець вимагав хабар за нестворення штучних перепон при оформленні та видачі довідок про підтвердження громадянства України дітям, батьком яких є іноземець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися