Отримав хабар: в Одесі затримали посадовця департаменту міської ради

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до 10 років

Правоохоронці затримали в Одесі заступника директора департаменту міської ради  на хабарі. Посадовець вимагав 1000 доларів неправомірної вигоди за укладення договору оренди за заниженою вартістю. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеської області.

Вчора, 7 лютого, посадовця затримали на гарячому. Під час того, як він отримував  500 доларів хабара. 

Як виявилось, заступник директора департаменту Одеської міської ради обіцяв посприяти представнику громадської організації укласти договір оренди нежитлового приміщення комунальної власності за заниженою ставкою орендної плати. 1000 доларів — саме таку суму вимагав посадовець за надання своїх “послуг”.

“Наразі затриманому оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою заступникові директора Департаменту міськради може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що на Одещині прокурори викрили держслужбовцю одного із районних відділів міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.  Так, за даними слідства, службовець вимагав хабар за нестворення штучних перепон при оформленні та видачі довідок про підтвердження громадянства України дітям, батьком яких є іноземець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися