На ринку “7-й кілометр” в Одесі продавали підроблену побутову хімію

Орієнтовна вартість вилученого товару складає майже 53 млн гривень

Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти організатора та трьох членів злочинної групи, які виробляли підроблену побутову хімію під відомими міжнародними брендами. Ця діяльність призвела до матеріальних збитків у розмірі понад 2 мільйонів гривень для правовласника брендів. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, злочинці організували масове виробництво фальшивих пральних та мильних засобів, використовуючи підроблену поліграфічну продукцію. Для цього організатор використовував колишні приміщення заводу поблизу Одеси, обладнані спеціалізованою технікою для виробництва хімічних продуктів. Кожен з учасників мафії відігравав свою роль у процесі виробництва, зберігання та збуту контрафактних товарів.

Група злочинців вміщала свою фальшиву продукцію під прикриттям легітимного виробництва побутових хімікатів. Фальшива хімія реалізувалась в Одеській області через спеціалізований телеграм-канал та кур'єрську службу. Оптовий та роздрібний продаж контрафакту відбувалась на промисловому ринку “7-й кілометр”.

Під час проведення обшуків було вилучено понад 30 тонн сировини та готової фальшивої продукції, обладнання для виробництва, 40 тисяч одиниць підготовленої для фасування тари та пакувальні матеріали з логотипами світових брендів.

За клопотанням прокурора на вилучений товар накладено арешт, орієнтовна вартість якого становить понад 53 мільйони гривень.

Нагадаємо, що правоохоронці на Одещині розкрили злочинну схему, пов'язану із фальсифікацією пального та його незаконною торгівлею через мережу модульних мініавтозаправних станцій. Після проведення спільної операції, детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області разом із СБУ викрили злочинну діяльність групи, яка відбувалася з серпня по грудень 2023 року. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися