Пів року на Одещині продавали підпільно виготовлене пальне: подробиці схеми

На бізнесменів чекає штраф у розмірі від 85 до 170 тисяч гривень

Правоохоронці на Одещині розкрили злочинну схему, пов'язану із фальсифікацією пального та його незаконною торгівлею через мережу модульних мініавтозаправних станцій. Після проведення спільної операції, детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області разом із СБУ викрили злочинну діяльність групи, яка відбувалася з серпня по грудень 2023 року. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За попередніми даними, група здійснювала закупівлю незаконно виготовленого дизпалива в у невстановлених осіб, які зберігали його в орендованому приміщенні, видаючи себе за легальний бізнес. Після цього паливо реалізовувалося через власну мережу мініавтозаправних станцій з націнкою.

Поліцейські вже провели обшуки та вилучили фальсифіковане пальне та інші матеріальні докази, що підтверджують злочинну діяльність учасників групи.

Старша слідча особливо важливих справ ГУНП в Одеській області, Юлія Крюкова, повідомила про те, що організатору та виконавцям схеми оголошено підозру за статтею 204 Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством, такі дії караються штрафом від 85 до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Зараз ведеться робота з встановленням інших осіб, причетних до цієї злочинної діяльності.

Нагадаємо, одеська поліція виявила та затримала зловмисника, який використовуючи мобільний телефон, ошукав дев'ятнадцятьох місцевих мешканців. Зловмисник, який раніше притягувався до відповідальності за майнові злочини, вирішив вжити шахрайських заходів під час перебування в слідчому ізоляторі. За допомогою мобільного телефону зловмисник розмістив оголошення на популярному сайті, пропонуючи талони на пальне від 20 до 60 літрів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися