"Бізнесмен з одеського СІЗО" продавав талони на пальне та павербанки: деталі шахрайської схеми

Зловмисник ошукав дев’ятнадцятьох осіб на продажі недійсних талонів на пальне та павербанків

Одеська поліція виявила та затримала зловмисника, який використовуючи мобільний телефон, ошукав дев'ятнадцятьох місцевих мешканців. Зловмисник, який раніше притягувався до відповідальності за майнові злочини, вирішив вжити шахрайських заходів під час перебування в слідчому ізоляторі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За допомогою мобільного телефону зловмисник розмістив оголошення на популярному сайті, пропонуючи талони на пальне від 20 до 60 літрів та павербанки по вигідних цінах. Обмануті громадяни перерахували передоплату у розмірі 50 % від вартості. "продавцеві", але товару ніколи не отримали. Загалом зловмисник “заробив” більш як 9 тисяч гривень. 

Коли містяни зрозуміли, що стали жертвами шахрайської схеми – звернулися до поліції. В ході досудового розслідування поліцейські встановили особу зловмисника та під час обшуку за місцем його перебування вилучили речові докази: мобільний телефон, сім-карту та "чорнові" записи, – йдеться в повідомленні. 

За ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, фігурантові загрожує до трьох років позбавлення волі за заволодіння чужим майном шляхом обману.

Слідча територіального підрозділу поліції, Марина Єрмоленко, закликає громадян здійснювати розрахунок за товар лише після його отримання та огляду, уникаючи можливості потрапити в руки шахраїв.

Нагадаємо, кіберполіція попереджає громадян про нову онлайн-схему, де шахраї намагаються використовувати соціальні мережі для афери. Зловмисники пропонують гроші за "лайки" та перегляд коротких відео. Кіберполіція закликає бути обережними та не виконувати вказівки невідомих осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися