Гроші за лайки: кіберполіція попереджає про нову схему афери

У разі виявлення фактів шахрайства негайно повідомляйте в кіберполіцію

Кіберполіція попереджає громадян про нову онлайн-схему, де шахраї намагаються використовувати соціальні мережі для афери. Зловмисники пропонують гроші за "лайки" та перегляд коротких відео. Кіберполіція закликає бути обережними та не виконувати вказівки невідомих осіб. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Шахраї пропагують ідею легкого заробітку через перегляд відеоконтенту. За невелику кількість "лайків" громадянам обіцяють виплати від 100 до 500 гривень. Однак це лише підступний метод для збору особистих даних та інформації про банківські карти.

Зазвичай шахраї пропонують приєднатися до так званої "робочої групи" для ще більшого заробітку. Щоб уникнути потрапляння в руки шахраям, кіберполіція рекомендує дотримуватися обережності та виконувати наступні поради:

  • Віддавайте перевагу вакансіям з офіційним працевлаштуванням;

  • Не довіряйте пропозиціям отримати гроші задарма;

  • Не здійснюйте переказів на невідомі рахунки;

  • Не розголошуйте конфіденційні дані;

  • Уникайте введення конфіденційних даних на сумнівних сайтах;

  • Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями.

Якщо ви виявилися жертвою шахрайської схеми, терміново повідомте про це кіберполіцію та зверніться до банку для блокування картки.


Нагадаємо, одеські правоохоронці успішно викрили місцевого шахрая, який вирішив збагатитись на продажі генераторів. Чоловіку, який обманув 15 місцевих мешканців на суму 7,5 тисяч гривень, було повідомлено про підозру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися