"Заробляв на генераторах": в Одесі затримали шахрая

Правопорушнику загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі

Одеські правоохоронці успішно викрили місцевого шахрая, який вирішив збагатитись на продажі генераторів. Чоловіку, який обманув 15 місцевих мешканців на суму 7,5 тисяч гривень, було повідомлено про підозру. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Правоохоронці виявили, що шахрайство розпочалося, коли чоловік створив фіктивні оголошення про продаж генераторів на онлайн-платформі. Його жертви, вірячи в існування товару, надсилали на його банківську картку завдаток у розмірі 500 гривень. Проте, після отримання грошей, "продавець" втрачав зв'язок з покупцями.

Протягом тижня зловмиснику вдалося ошукати 15 осіб, після чого потерпілі звернулися до поліції. Правоохоронці вжили заходів, щоб встановити особу шахрая та зупинити його діяльність. Зловмисника затримано, вилучено мобільний телефон, сім-картку й банківську картку, підтверджуючи його злочини.

Яке покарання чекає на шахрая

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України та карається штрафом від 51 до 68 тис. гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Слідство триває, – повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Катерина Боратинська.

Нагадаємо, на території Одеської області правоохоронці розкрили шахрайський кол-центр, який активно використовувався для виманювання значних сум грошей від громадян України, Молдови, Польщі, Іспанії, Чехії, Італії, США, Об’єднаних Арабських Еміратів. Організатор та 15 учасників цього організованого злочину вже знаходяться під вартою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися