В Одесу вперше з лютого 2022 року прибув контейнеровоз MSC

В планах MSC є регулярні контейнерні перевезення між Одесою та одним з найбільших середземноморських хабів Туреччини, портом Текірдаг

В Одеський порт вперше з лютого 2022 року зайшов контейнеровоз Levante F, що належить одній з провідних світових компаній Mediterranean Shipping Co (MSC). Про це свідчать дані ресурсу Marine Traffic.

Levante F, судно під прапором Панами, прибуло з грузинського порту Поті. Його довжина становить 147,8 метра, а ширина – 23,4 метра, що дозволяє транспортувати до 700 контейнерів. Варто зазначити, що прибуття цього судна в Одеський порт було відкладено тричі.

Mediterranean Shipping Co є приватною судноплавною компанією, що базується в Женеві. З січня 2022 року MSC утримує позицію найбільшої у світі компанії за місткістю контейнеровозів. Станом на кінець 2023 року MSC залишалася провідним морським перевізником, оперуючи 799 суднами з загальною місткістю 5,61 мільйона TEU.

Нагадаємо, нещодавно найбільша контейнерна компанія світу MSC оголосила про скасування своїх рейсів до порту Одеса, починаючи з першого запланованого суднозаходу після початку повномасштабного вторгнення. Таке рішення було прийнято через серйозні корупційні проблеми на українській митниці.

Зазначимо, представники Міжнародної морської організації (ММО) з країн-членів — Естонії, Литви, Молдови та Бельгії - відвідали Україну для обговорення питань безпеки українських морських коридорів. В рамках візиту вони провели зустрічі з Міністерством, Військово-Морськими Силами ЗСУ, Адміністрацією морських портів України, Адміністрацією судноплавства, Українським Дунайським пароплавством та іншими ключовими гравцями галузі.

Читайте також