Найбільша контейнерна компанія відмовилася заходити до порту Одеса: причина

Плани MSC щодо регулярних контейнерних перевезень між Одесою та одним з найбільших середземноморських хабів Туреччини, портом Текірдаг, опинилися під загрозою

Найбільша контейнерна компанія світу MSC оголосила про скасування своїх рейсів до порту Одеса, починаючи з першого запланованого суднозаходу після початку повномасштабного вторгнення. Таке рішення було прийнято через серйозні корупційні проблеми на українській митниці. Про це повідомляє Асоціація Міжнародних Експедиторів України - АМЕУ.

Згідно з останнім оновленням графіку суднозаходів від 20 червня, контейнерний оператор MSC відмовився від заходів до порту Одеса. 

Основні причини рішення

  • Безпідставні митні перевірки: Вантажі, особливо сільськогосподарська продукція, піддаються невиправдано тривалим митним перевіркам, що затягує процес оформлення на невизначений термін.

  • Затягування оформлення: Затримки на митниці призводять до блокування контейнерів і збільшення витрат на зберігання та демередж, які можуть досягати 2-3 тисяч доларів за одиницю.

  • Негативний вплив на бізнес: Такі затримки роблять невигідним запуск регулярного контейнерного сервісу до портів Великої Одеси.

Така діяльність роботи митниці ставить під загрозу запуск регулярного контейнерного сервісу до портів Великої Одеси. Нагадаємо, що MSC планує зʼєднати фідерним сполученням Одесу та один з найбільших турецьких середземноморських хабів - порт Текірдаг, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника одного з відділів Управління адміністративно-господарської діяльності Одеської митниці. Посадовицю звинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Крім того, Служба безпеки України розкрила корупційну схему, організовану керівницею відділу митного оформлення одного з постів Одеської митниці. Зловмисниця систематично вимагала хабарі за "прискорене" розмитнення автомобілів, прискорюючи чи уповільнюючи процес залежно від того, чи сплачували їй, чи ні.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися