Корупція на Одеській митниці: затримано заступницю начальника одного з управлінь

Посадовиця вимагала хабаря за безперешкодне повернення імпортованого товару

Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника одного з відділів Управління адміністративно-господарської діяльності Одеської митниці. Посадовицю звинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Проведене слідство встановило, що посадовиця митниці вимагала хабар у розмірі 500 доларів США від підприємця за безперешкодне повернення імпортованого товару, який перебував на складі митного пункту “Ізмаїл”. У обмін на ці гроші вона обіцяла сприяти отриманню дозволу на забір товару без додаткових труднощів.

Затримання співробітниці митниці відбулося негайно після того, як вона отримала неправомірні кошти. На цей час вирішується питання про застосування запобіжного заходу у формі тримання під вартою з можливістю застави, а також можливого відсторонення від посади.

Нагадаємо, прокурори запобігли безпідставним витратам майже 38 млн грн з бюджету. В грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством був підписаний договір на капітальний ремонт елементів благоустрою міста, але прокурори виявили порушення у процедурі закупівлі. Кошти з місцевого бюджету на 2023 рік не передбачали цих витрат, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України.

Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо директора одного з приватних підприємств міста. Чоловіка звинувачують у свідомому ухиленні від сплати податків, що належать державі, згідно зі статтею 212 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися