Зменшення сумнівних тендерів: нові зміни в Одеській області

За порушення законодавства керівник установи-замовника може понести адміністративне покарання

Останнім часом в Одеській області помітно зменшилася кількість сумнівних тендерів, що є ознакою того, що зусилля з боротьби з корупцією починають приносити результати. Однак, незважаючи на це, моніторингова група виявила кілька випадків безпідставного відхилення тендерних пропозицій, що ставить під загрозу об'єктивність і справедливість вибору переможця спрощеної закупівлі. Про це повідомили в Одеській ОВА. 

Також подекуди має місце встановлення вимог у тендерній документації, яке може мати неоднозначне тлумачення та, як наслідок, - упереджене визначення переможця процедури закупівлі.

“Пам’ятайте: за порушення законодавства керівник установи-замовника може понести адміністративне (а в деяких випадках і кримінальне) покарання, у зв’язку з чим рекомендуємо посилити контроль за законністю прийнятих рішень уповноваженою особою. Одне з наших ключових завдань на поточний рік — продовжити робити закупівлі максимально публічними й конкурентними”, - йдеться в повідомленні ОВА. 

Нагадаємо, в Одесі під час засідання групи “Прозорість і підзвітність” Одеської обласної адміністрації зекономлених понад 370 500 000 коштів на тендерах. Серед скасованих тендерів, зокрема завищені закупівлі харчових продуктів, меблів, автівок, розробка документації, не термінові ремонти та інше.

Крім того, в Одесі планують виділити понад 4 мільйони гривень на проведення змагань з фігурного катання. Відповідний тендер з’явився на платформі Prozorro. Так, школа олімпійського резерву з фігурного катання на ковзанах “Крижинка” наразі шукає підрядника для спортивних заходів тренувального характеру. Загальна сума тендеру — 4,2 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися