Багатомільйонні збитки державі: в Одесі судитимуть підприємця

Одеське підприємство не сплатило податків на суму майже 26 мільйонів гривень

Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо директора одного з приватних підприємств міста. Чоловіка звинувачують у свідомому ухиленні від сплати податків, що належать державі, згідно зі статтею 212 Кримінального кодексу України.

Проведене слідство встановило, що директор підприємства, що спеціалізується на будівництві та ремонті доріг, протягом періоду з 2019 по 2021 рік відображав у своїй податковій звітності штучні фінансово-господарські операції з рядом компаній.

Таким чином, підприємство ухилилося від сплати податку на додану вартість у розмірі майже 26 мільйонів гривень. Зазначено, що наразі відшкодування завданих збитків вже здійснено повністю.

До проведення судового процесу досудове розслідування веде ТУ БЕБ у Одеській області, з оперативним супроводом УСБУ у Одеській області.

Нагадаємо, прокурори запобігли безпідставним витратам майже 38 млн грн з бюджету. В грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством був підписаний договір на капітальний ремонт елементів благоустрою міста, але прокурори виявили порушення у процедурі закупівлі. Кошти з місцевого бюджету на 2023 рік не передбачали цих витрат, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися