На Одеській митниці брали хабар за розмитнення авто: подробиці

В одеській області викрили корупційну схему

Служба безпеки України розкрила корупційну схему, організовану керівницею відділу митного оформлення одного з постів Одеської митниці. Зловмисниця систематично вимагала хабарі за "прискорене" розмитнення автомобілів, прискорюючи чи уповільнюючи процес залежно від того, чи сплачували їй, чи ні. Про це повідомляє Управління СБУ в одеській області. 

Фахівці СБУ виявили, що за "безперешкодне" митне оформлення злочинниця брала суми до $100, залежно від типу автомобіля. Якщо клієнти відмовлялися від хабаря, митне оформлення ставало повільнішим та його вартість завищувалася.

Правоохоронці затримали корупціонерку "на гарячому" під час отримання хабаря. Це стало результатом деяких попередніх фактів фіксації подібних неправомірних вигід. Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, за що їй загрожує до 10 років позбавлення волі. Нині правоохоронці активно працюють над виявленням всіх осіб, причетних до цієї корупційної схеми.

Нагадаємо, Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси завершили досудове розслідування і направили до суду обвинувальний акт щодо головного спеціаліста комунальної установи, якому висунули обвинувачення по статті 368 Кримінального кодексу України – вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/8705


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися