Посадовця міськради Одеси обвинувачують у вимаганні "данини"

Головний спеціаліст КУ "Муніципальна служба розвитку торгівлі" Одеської міськради буде судитися за вимагання та отримання неправомірної вигоди

Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси завершили досудове розслідування і направили до суду обвинувальний акт щодо головного спеціаліста комунальної установи, якому висунули обвинувачення по статті 368 Кримінального кодексу України – вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, посадовець влаштував схему отримання неправомірної вигоди, заважаючи стихійній торгівлі фруктами та кондитерськими виробами. Під погрозою демонтажу торговельних точок та адміністративної відповідальності, він вимагав щомісячний платіж від підприємців.

"Тариф" за кожен торговельний стелаж становив від 1000 грн до 2000 грн щомісяця. Чотири об’єкти в Пересипському районі Одеси дали посадовцеві 8 тис. грн. Під час отримання чергового траншу "тарифу", посадовця затримали.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися