На Одещині правоохоронець співпрацював з шахраєм: деталі схеми

Правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років

На Одещині розгорнувся корупційний скандал. Співробітники Державного бюро розслідувань викрили правоохоронця на отриманні хабаря. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності.

Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.

Перший "транш" у розмірі 10 тисяч доларів США правоохоронець отримав особисто, після чого протягом 4 місяців він активно залучав посередника для отримання подальших "відкатів".

Затримання правоохоронця та посередника в вересні 2023 року відбулося завдяки спільній роботі ДБР. Тепер вони стали обвинуваченими в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, що загрожує позбавленням волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися