На Одещині обговорили шляхи розвитку морської та залізничної інфраструктури: подробиці

На закінчення поїздки були висунуті конкретні доручення, спрямовані на подальший розвиток критично важливої інфраструктури регіону

Виконуючий обов’язки Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков здійснив робочий візит до Одеської області. Він провів низку зустрічей з керівництвом державних підприємств і компаній, що займаються морським та залізничним транспортом і зв'язком. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Основну увагу під час візиту було приділено результатам діяльності підприємств галузі, огляду стану морських портів та об’єктів залізниці, а також відновленню критичної інфраструктури.

Василь Шкураков під час робочих нарад відвідав морські порти та обговорив ключові виклики в роботі портової, залізничної, дорожньої та поштової інфраструктури в Одеському регіоні. Метою нарад було знайти шляхи підвищення ефективності їх роботи.

Також у рамках візиту було відзначено працівників морської галузі з нагоди професійного свята. Вони отримали нагороди від Кабінету Міністрів України, Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

В умовах війни залізничне та морське сполучення набуло критичного значення. Завдяки роботі підприємств галузі тільки з початку року вдалося забезпечити обробку 55 мільйонів тонн продукції, в тому числі 35,2 мільйона тонн зернових. Саме тому відновлення пошкоджених об’єктів, безпека та розвиток інфраструктури, заохочення й підтримка працівників транспортної галузі залишаються одними з ключових завдань Міністерства, – зазначив Василь Шкураков.

За підсумками поїздки було надано доручення, які сприятимуть розвитку критично важливої інфраструктури в Одеській області. 

Нагадаємо, на верфі ÖSWAG продовжується масштабна модернізація флоту Українського Дунайського пароплавства (УДП). Перший з оновлених кораблів вже оснащений сучасними двигунами та системою нейтралізації вихлопних газів, що відповідає найсуворішим європейським стандартам.

Читайте також