Перший корабель УДП отримав нові двигуни: модернізація флоту на Дунаї

На ÖSWAG триває модернізація флоту Дунайського пароплавства

На верфі ÖSWAG продовжується масштабна модернізація флоту Українського Дунайського пароплавства (УДП). Перший з оновлених кораблів вже оснащений сучасними двигунами та системою нейтралізації вихлопних газів, що відповідає найсуворішим європейським стандартам. Про це повідомляє пресслужба УДП. 

Основні етапи модернізації:

  • Підготовчі роботи завершено: Фахівці вже встановили нову систему нейтралізації вихлопних газів, яка використовує реагент AdBlue. Ця система забезпечує відповідність стандарту ES-TRIN, що робить флот УДП найбільш екологічним на Дунаї. Попри значні розміри та потужність цієї системи, проектом ÖSWAG було передбачено достатньо місця для її встановлення.

  • Нова вихлопна система: Відтепер кораблі УДП відповідатимуть сучасним екологічним вимогам, що значно знижує викиди шкідливих речовин в атмосферу.

  • Нові дизель-генератори: У моторному відсіку вже встановлені нові дизель-генератори, і наразі триває монтаж двох головних двигунів.

Роботи ще багато. На судні постійно працює команда місцевих спеціалістів. Наші українські фахівці допомагають, вчаться, переймають досвід. Хлопці у захваті від того, як змінюється судно, на якому вони працювали не один рік. Проєкт у фокусі уваги керівництва ÖSWAG. Австрійські партнери надають йому дуже велике значення та зацікавлені забезпечити якнайкращий результат, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Українське Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з історично високим прибутком у розмірі 719 млн гривень. Підприємство сплатило до державного бюджету понад 140 млн гривень, виконавши свої фінансові зобов'язання перед державою на 100%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися