Одеську область планують одну з перших відбудовувати після війни

Втрати від війни на Одещині складають 600 млн доларів

Одеська область може стати пріоритетною для фінансування відновлення та відбудови об'єктів інфраструктури.

Про це в ефірі "Українського радіо Одеса" розповів виконувач обов'язків начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Андрій Донченко.

По пріоритетності відновлення об'єктів та відбудови або будівництва вона буде одна з перших, тому що дуже багато сфер, дуже багато інфраструктурних об'єктів, які залучені й у війну, і після війни будуть, — зазначив чиновник.

Одним з важливих елементів для регіону та країни в цілому є підтримання життєздатності транспортної інфраструктури на Одещині. Крім цього, на думку Андрія Донченка, є низка важливих факторів, які можуть зумовити фінансування відновлення регіону після війни:

Це зернова угода, це контрольно-пропускні пункти, це порти Одещини, яких дуже багато. Через всі ці фактори ми набуваємо статусу однієї з пріоритетних областей, яка планується фінансуватися та підтримувати це все у працездатному стані, — додав Донченко. 
Втрати від війни в Одеській області станом на лютий 2023 року складають 600 млн доларів — такі дані наведені у другому звіті збитків і потреб України, розробленому Світовим банком, Урядом України, ЄС та ООН. План Відновлення та його реалізація стане унікальною можливістю запустити процеси, які не лише дадуть змогу відбудувати втрачене, а і створити нове. Це стане справжнім перезавантаженням  регіону. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Національне антикорупційне бюро України  та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування справи щодо керівника структурного підрозділу Одеської ОВА. Посадовець вимагав неправомірну вигоду від суб'єкта господарської діяльності.


Читайте також