Завершено слідство щодо справи посадовця-хабарника Одеської ОВА

Чоловіку загрожує до 12 років ув’язнення

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили досудове розслідування справи щодо керівника структурного підрозділу Одеської ОВА. Посадовець вимагав неправомірну вигоду від суб'єкта господарської діяльності.


Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.


Згідно зі звітом, посадовець вимагав та отримав хабар від суб’єкта господарської діяльності за виділення в оренду земельних ділянок на території Одеської області. Підозрюваного затримали при отриманні першої частини хабаря в розмірі 40 тис. доларів США.


Яке покарання чекає на хабарника


Дії посадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що суддя одного з районних судів Одеси, яку затримали за отримання неправомірної вигоди, отримала запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн грн. Про це стало відомо на засіданні Вищого антикорупційного суду (ВАКС) 13 квітня 2023 року. 


Також зазначимо, що Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру двом правоохоронцям, які вимагали хабарі від підприємців за дозвіл на продаж продуктів в Одеській області. Це один з численних випадків, коли правоохоронці намагаються заробити на комерсантах шляхом встановлення неправомірних платежів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися