На Одещині затримано правоохоронців, які вимагали хабарі за дозвіл на торгівлю

Чоловікам загрожує до 10 років ув’язнення

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру двом правоохоронцям, які вимагали хабарі від підприємців за дозвіл на продаж продуктів в Одеській області. Це один з численних випадків, коли правоохоронці намагаються заробити на комерсантах шляхом встановлення неправомірних платежів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними розслідування, підозрювані налагодили систему поборів на дозволі реалізувати продукти бізнесменам на території Чорноморського району. Комерсанти мали сплачувати від 300 грн в день торгівлі з однієї точки на ринку та до 150 дол. США в місяць за роботу магазину. У разі несплати, погрожували перешкоджати бізнесу, складати адмінпротоколи та інше.

За оперативними даними, за місяць правоохоронці збирали з підприємців щонайменше 200 тис. грн. Проте, їхню діяльність викрили співробітники ДБР, які затримали "на гарячому" одного з підозрюваних. 

Яке покарання чекає на чоловіків

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що заступник начальника одного з райвідділів поліції Одещини був викритий слідчими поліції за підозрою у вимаганні та отриманні хабаря. Він намагався вплинути на прийняття рішення слідчого.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

18 квітня 2023, 20:08

ДАЙ БОЖЕ НАШЕМУ ТЕЛЯТИ.ТА ВОВКА ЗЪЙСТЫ. Н а очереди ОП и их барыги...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися