Обіцяв вплинути на слідчого: в Одеській області затримали правоохоронця за отримання хабаря

За свою “послугу” чоловік вимагав 2000 доларів

Заступник начальника одного з райвідділів поліції Одещини був викритий слідчими поліції за підозрою у вимаганні та отриманні хабаря. Він намагався вплинути на прийняття рішення слідчого.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Правоохоронець вимагав 2000 доларів США у громадянина, який підозрюється у незаконному посіві та вирощуванні коноплі. У разі отримання грошей він обіцяв пом'якшити кваліфікацію злочину та узгодити з представником судової влади покарання у вигляді штрафу. Відразу після отримання хабаря поліцейського затримали на місці роботи. 


Яке покарання чекає на чоловіка 


Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Вона передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.



Також “Коментарі” писали, що поліцейські затримали 21-річного чоловіка за спробу підкупу посадовця поліції. За попередніми даними, чоловік був пов’язаний із крадіжкою, і хотів уникнути кримінальної відповідальності.


Нагадаємо, що правоохоронні органи здійснили затримання старшого інспектора одного з відділів Одеської митниці. Як встановилося, посадовець вимагав хабаря у громадянина, що мав намір ввезти на територію України чотири мільйони гривень в рамках інвестиційного договору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися