Вимагав хабар: на Одещині затримали митника

Посадовець може опинитися за ґратами на 10 років

Правоохоронні органи здійснили затримання старшого інспектора одного з відділів Одеської митниці. Як встановилося, посадовець вимагав хабаря у громадянина, що мав намір ввезти на територію України чотири мільйони гривень в рамках інвестиційного договору.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області


Митник під час зустрічі запевняв чоловіка, що без його допомоги ввезення такої великої суми коштів буде неможливим. При цьому він висунув вимогу про плату три відсотки з кожного етапу ввезення грошей. Громадянин звернувся до правоохоронців, які затримали посадовця на місці. Під час обшуку у правопорушника були вилучені речові докази протиправної діяльності.


picture

Яке покарання чекає на митника 


Згідно з ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, посадовець може бути позбавлений волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 400 тисяч гривень. Слідство продовжується.


Нагадаємо, що іноземець пропонував хабар прикордоннику. Суд визнав його винним й призначив покарання у вигляді штрафу.


Також зазначимо, що Одеса потрапила до ТОПу європейських міст за рівнем злочинності. Індекс безпеки в Одесі на 7% менше, ніж рівень злочинності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися