Пропонував 80 тисяч, а заплатить чверть мільйона: на Одещині іноземця засуджено за хабар

За "послугу" чоловік хотів заплатити 2000 доларів

Іноземець пропонував хабар прикордоннику. Суд визнав його винним й призначив покарання у вигляді штрафу.


Про це повідомляє ГУНП в Одеській області


Деталі справи


Мешканець Республіки Молдова на  пункті пропуску "Старокозаче" в Білгород-Дністровському районі пропонував неправомірну вигоду у вигляді 2000 доларів, що в еквіваленті на гривні становить близько 80 тисяч. За ці гроші він хотів завезти родичів на територію України яким раніше було відмовлено у в’їзді. Втім на “легкі гроші” прикордонник не повівся та сповістив про це керівництво та  правоохоронців. Після чого був затриманий та на час слідства поміщений під домашній арешт.


picture

Вирок суду


Після розгляду справи суд визнав правопорушника винним за ч. 1 ст. 369 та ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України. За цими статтями може бути  покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років, але суд дещо пом’якшив вирок та зобов’язав сплатити штраф у розмірі 255 тисяч гривень на користь держави.


Нагадаємо, що Білгород-Дністровська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальниці служби у справах дітей однієї з громад Одеського району. Вона сприяла у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.


Також “Коментарі” писали, що на Дунаї перекинувся румунський човен, його кермувальника врятували українські прикордонники. Працівники Ізмаїльського  порту помітили  перевернутий човен та людину у воді й  негайно передали прикордонникам повідомлення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися