Фейкове опікунство над дитиною: в Одесі судитимуть очільницю служби у справах дітей

Жінку відсторонили від посади

Білгород-Дністровська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальниці служби у справах дітей однієї з громад Одеського району. Вона сприяла у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Наприкінці червня минулого року посадовиця допомогла жінці, яка використовувала свого 15-річного прийомного сина для незаконного перетину держкордону. Так, обвинувачена внесла до наказу служби у справах дітей недостовірні дані, про те, що хлопець проживає з 36-річним чоловіком, який забезпечує його базові потреби. Вона також підписала згоду на виїзд за кордон неповнолітньому у супроводі нового опікуна.

При спробі перетину кордону за підробленими документами чоловіка разом з організаторкою оборудки затримали. Наразі обвинувачену відсторонено від займаної посади.

Обвинувальний акт стосовно підприємливої організаторки злочину вже перебуває у суді. За клопотанням прокурорів рішення про встановлення піклування жінкою над підлітком органом місцевого самоврядування скасовано, а хлопця передано близьким родичам, - повідомили в прокуратурі. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещини відправили на лаву підсудних банду, яка вербувала та переміщувала людей до Франції з метою експлуатації.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися