На Одещині судитимуть банду, яка силою утримувала та експлуатувала сотні людей

Їх виманювали до чужої країни, де примушували незаконно отримувати статус біженців

На Одещини відправили на лаву підсудних банду, яка вербувала та переміщувала людей до Франції з метою експлуатації. Зловмисники підшукували людей з матеріальними проблемами, виманювали їх до чужої країни, де примушували незаконно отримувати статус біженців і грошові виплати.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

В подальшому гроші у них відбирали. Загалом з однієї завербованої людини правопорушники отримували близько тисячі євро чистого прибутку, а за кордон вони вивезли сотні громадян. За результатами спецоперації викрили 25 осіб. 

ucLgWtqw2KL2wuh4_JmIXzW63.jpg

Як діяла схема

Поліцейські встановили, що зловмисники з січня 2019 року до квітня 2021 року в різних містах Одеської області відшукували людей в уразливому стані, які за збігом тяжких життєвих обставин не могли повною мірою усвідомлювати свої дії. Спільники пропонували людям отримати гроші за поїздку до Франції.

Надалі банда, використовуючи підневільний стан потерпілих, які не могли самостійно поїхати з чужої країни, бо не володіли мовою і не мали грошей,  доставляли їх до міста Мелен, де змушували під вигаданою легендою просити статус біженців та щомісячну грошову допомогу.


6y-0X8zxsqLzpPud3DW8L6t44.jpg

За півтора року  вони вивезли з Одеської області за кордон і провернули махінації з сотнями громадян.

На теренах України були викриті 16 осіб. Їм на підставі зібраних доказів висунули звинувачення у вербуванні та переміщенні громадян з метою експлуатації. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

picture

Ще 9 громадян України були затримані на території Франції. Їх тамтешні правоохоронні органи також притягнули до кримінальної відповідальності за підозрою в організації шахрайської схеми отримання бюджетних грошових коштів країни, шляхом фіктивного оформлення статусу біженців.

Нагадаємо, "Коментарі" писали також про чоловіка, який перейшов на бік ворога під час тимчасової окупації Херсонської області.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися