Президент Румунії прокоментував атаку РФ на портову інфраструктуру України

За його словами, ескалація створює "серйозні ризики" для безпеки в Чорному морі

Президент Румунії Клаус Йоганніс засудив російські обстріли по українській інфраструктурі поблизу кордону з Румунією. Він зазначив, що подібні дії створюють ризики для безпеки в Чорному морі.

Про це йдеться в повідомленні Президента Румунії Клауса Йоганніса на власній сторінці Twitter.

Я рішуче засуджую нещодавні атаки росії на українську цивільну інфраструктуру на Дунаї неподалік Румунії, — заявив політик.

Він зауважив, що ескалація створює "серйозні ризики" для безпеки в Чорному морі. Йоганніс додав, що це також впливає на подальше транспортування зерна з України, що своєю чергою веде до наслідків для глобальної продовольчої безпеки.

Ракетний обстріл 

Російські терористи вчергове атакували цієї ночі Одеську область. На цей раз під прицілом портова інфраструктура р. Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами "Shahed-136". Три дрони знищили наші сили ППО.

Внаслідок нічної атаки семеро постраждалих людей. Двом постраждалим надана медична допомога на місці, до лікарні госпіталізовано п’ять осіб.Один з них у важкому стані, у реанімації. Його стан вдалося стабілізувати. Тепер лікарі готуються перевести його до високоспеціалізованого медичного закладу. Ще один постраждалий  у стані середньої ступені тяжкості. Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла.

Через влучання зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження вантажів. В одному із технічних приміщень здійнялася пожежа, яку вже ліквідували.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови засудило атаку Росії на портову інфраструктуру Дунаю у Одеській області.





Читайте також