Молдова відреагувала на атаку Росії на портову інфраструктуру Дунаю

Внаслідок нічної атаки дронами по портовій інфраструктурі Одеської області постраждали семеро людей

Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови засудило атаку Росії на портову інфраструктуру Дунаю у Одеській області.

Про це йдеться в повідомленні відомства у Twitter.

Молдова засуджує російську атаку на українську цивільну інфраструктуру вздовж Дунаю поблизу румунського кордону. Ця атака створює значні ризики для експорту зерна з України, а також для продовольчої безпеки на регіональному та глобальному рівнях, – йдеться в повідомленні відомства у Twitter.

Вночі 24 липня російські військові завдали чергового удару по Одеській області. За даними українських військових, метою атаки стала портова інфраструктура Дунаю. Унаслідок ударів зруйновано ангар із зерном, пошкоджено резервуари для зберігання інших вантажів. В одному з виробничих приміщень виникла пожежа.

Внаслідок нічної атаки дронами по портовій інфраструктурі Одеської області постраждали семеро людей. Двом постраждалим надана медична допомога на місці, до лікарні госпіталізовано п’ять осіб. Один з них у важкому стані, у реанімації. Його стан вдалося стабілізувати. Тепер лікарі готуються перевести його до високоспеціалізованого медичного закладу. Ще один постраждалий  у стані середньої ступені тяжкості. 

Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла. Їм надали всю необхідну медичну допомогу та направили на амбулаторне лікування, госпіталізації не потребують.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Міністерстві культури і соціальної політики розширили список памʼяток національного та місцевого значення, які постраждали від ракетної атаки РФ 23 липня. Як повідомляють у пресслужбі міністерства, загалом було пошкоджено 29 памʼяток, серед яких "Історичний центр Одеси" та його буферна зона.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися