На Одещині мотоцикліст-підліток потрапив у ДТП: в якому він стані

Юний мотоцикліст отримав травми внаслідок порушення правил дорожнього руху

У Ренійській ОТГ Ізмаїльського району 15-річний юнак не впорався з керуванням мотоциклом і отримав серйозні травми. Подія сталася 10 липня близько 19-ї години. Спочатку хлопець намагався обдурити медиків, стверджуючи, що впав з дерева, але поліцейські швидко з'ясували справжню причину його ушкоджень. Про це повідомляє ГУНП в Одеській обалсті. 

Підліток, не маючи водійського посвідчення, з дозволу батька взяв мотоцикл і, рухаючись по селу, в'їхав у придорожній огороджувальний стовпчик. Він самостійно звернувся до лікарні, де йому діагностували переломи ребер, кісток таза та хребців. Лікарям хлопець сказав, що отримав травми, впавши з дерева.

Медики повідомили про інцидент поліцію, яка швидко встановила реальні обставини аварії. Юнака перевірили на стан сп'яніння – він був тверезим.

Поліція розпочала провадження за статтею 287 Кримінального кодексу України за фактом допуску до керування транспортним засобом особи, яка не має права на це. Мотоцикл був вилучений та поміщений на арештмайданчик. Ведуться судові експертизи, триває слідство для встановлення всіх обставин події.

Санкція статті передбачає штраф від 17 до 51 тисяч гривень, виправні роботи до двох років або обмеження волі до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати відповідні посади до трьох років або без такого.

Правоохоронці наголошують на необхідності відповідального ставлення батьків до дозволу керування транспортними засобами дітям, які не досягли віку, з якого це дозволено, і не отримали водійські посвідчення. Нагадаємо, що мінімальний вік для отримання посвідчення водія категорій А (мотоцикли) та А1 (мопеди) – 16 років.

ДТП на Одещині 

Ввечері, 7 липня, близько 20:00 у селі Маяки Одеського району сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої травмувався 13-річний хлопчик. За попередньою інформацією поліції, водій рейсового автобуса, який рухався за міжнародним маршрутом, наїхав на підлітка, що перетинав дорогу на нерегульованому пішохідному переході. 

В Приморському районі Одеси сталася автопригода, в результаті якої травмувалися четверо людей, зокрема двоє 11-річних хлопчиків. Інцидент стався на перехресті вулиць Велика Арнаутська та Європейська, де через відсутність електроенергії не працював світлофор.

Читайте також