На Одещині собака покусав восьмирічного хлопчика: в якому стані дитина

Хлопчика доправили до лікарні з ранами голені, стегна та вуха

На Одещині собака небезпечної породи покусав восьмирічного хлопчика. Подія сталася в одному з сіл Бородінської селищної територіальної громади. Дитині надали медичну допомогу.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Загрози життю та здоров’ю хлопчика наразі немає. Попередньо правоохоронці встановили, що ввечері, поки батьки займалися своїми справами, їхній восьмирічний син грався на вулиці біля двору з іншими дітьми. Раптом з сусіднього подвір’я через поламаний паркан до них вибіг алабай. Пес накинувся на хлопчика і почав кусати.

На крики дітей прибігли дорослі, відтягнули собаку та викликали "швидку" й поліцію. Хлопчика доправили до лікарні з ранами голені, стегна та вуха, надали необхідну медичну допомогу та відпустили додому на амбулаторне лікування.

Наразі вирішується питання щодо притягнення власників алабая до відповідальності за порушення правил утримання собаки, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людини. Це правопорушення кваліфікується за ч. 3 ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення і карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 3400 гривень, з конфіскацією тварини, - повідомили поліцейські. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Ізмаїлі господар не зміг втримати свого американського стаффордширського тер'єра і той напав на бродячого пса. Відео інциденту поширила в соціальних мережах місцева мешканка.



Читайте також