Масована втеча з країни: на Одещині прикордонники затримали 17 осіб

Громадяни України мали заплатити 1800 доларів організаторам за незаконну “подорож”

На Одещині Подільський прикордонний загін виявив та затримав сімнадцятьох громадян України, які спробували незаконно перетнути державний кордон. Ними виявилися мешканці Рівненської, Донецької, Одеської, Херсонської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей. 

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За інформацією прикордонників, 17 громадян України в'язалися з організаторами через інтернет, які повинні були вказати маршрути незаконного перетинання кордону. За такі послуги зловмисники вимагали від “ухилянтів” плату в розмірі 1800 доларів США з кожного.

"Мандрівники" повинні були доїхати до однієї з залізничних станцій в Одеській області та пішки пройти понад 20 кілометрів до кордону. Ця ділянка держкордону, яку вони планували перетнути знаходилася у так званому придністровському сегменті українсько-молдовського кордону. Це могло б закінчитися для них трагедією, оскільки прикордонники в нічний час доби могли сприйняти цю групу осіб за диверсійно-розвідувальну групу ворога.

Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, – йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині прикордонники отримали оперативну інформацію про намір незаконного перетину кордону. Під час операції прикордонники з Білгород-Дністровського загону виявили та затримали вісімнадцять громадян України, які мали намір втекти з країни з метою ухилення від призову на військову службу.


Читайте також