Масштабна втеча з країни: на Одещині прикордонники затримали 18 “ухилянтів”

За “послуги” з незаконного перетину кордону чоловіки платили організаторам 5 тисяч доларів

На Одещині прикордонники отримали оперативну інформацію про намір незаконного перетину кордону. Під час операції прикордонники з Білгород-Дністровського загону виявили та затримали вісімнадцять громадян України, які мали намір втекти з країни з метою ухилення від призову на військову службу.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

За даними прикордонників, жителі різних областей України (Харківська, Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська та Одеська області) спланували незаконно потрапити за кордон з метою уникнення призову на військову службу. Для цього вони зв’язались з організаторами через Інтернет, які надавали їм інструкції та маршрути руху. За ці послуги "мандрівники" обіцяли заплатити до 5000 доларів США кожному.

Однак "ухилянти" не усвідомлювали небезпеку свого маршруту. Вони були доставлені до місця збору в причепах з зерном, де чекали вказівок, перебуваючи в лісосмугах по декілька днів.

Прикордонники постійно відстежують протиправні схеми, виявляють та затримують не тільки "горе мандрівників", а й організаторів та переправників. Так, у вересні цього року за незаконне переправлення осіб через державний кордон України одного з організаторів незаконного бізнесу було засуджено до п’яти років позбавлення волі, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що прикордонники Ізмаїльського прикордонного загону затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно повернутися до України. Як з’ясувалося, правопорушники деякий час проживали у Молдові, а тепер вирішили, що настав час повертатися на Батьківщину.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися