На Одещині знищили протикорабельну міну (ВІДЕО)

Вибухонебезпечний предмет контрольовано підірвали в морі

Сили оборони півдня знову продемонстрували ефективність, виявивши та знищивши протикорабельну міну в неподалік від одного з пляжів Одещини. Небезпечний предмет був виявлений у прибережних водах, всього кілька метрів від берега, і військовими було вжито термінових заходів для його нейтралізації. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Вибухонебезпечний об'єкт був оперативно усунений фахівцями одного з підрозділів Військово-Морських Сил, завдяки чому вдалося уникнути можливого руйнування прибережних споруд. 

Нагадуємо, що у випадку виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, ні в якому разі не можна до них наближатися, торкатися й намагатися самостійно переміщувати. Негайно обмежте доступ до небезпечної зони та повідомте відповідні служби, – йдеться в повідомленні. 


Мінна небезпека в Одеській області  

Шторм також призводить до посилення мінної небезпеки в Чорному морі. Існує серйозна загроза зриву морських мін з якорів та їх викиду на берег. Міни можуть також дрейфувати вздовж узбережжя. Одеситів та гостей міста закликають утримуватися якомога далі від пляжної зони через підвищену небезпеку. Якщо ви помітили морську міну або предмети, схожі на неї, не намагайтесь їх чіпати. Негайно повідомте про це за номером 102 для надання допомоги та безпеки всім громадянам. 

Нагадаємо, компанія “Нібулон” планує будувати 5-6 суден для розмінування на рік для потреб ДСНС. Про це генеральний директор компанії Андрій Вадатурський розповів під час зустрічі з німецькими дипломатами. Вони прибули до підприємства задля обговорення впливу війни на роботу та забезпечення розвитку експортного потенціалу Дунайських портів.

Читайте також