“Нібулон” може будувати 5-6 суден для розмінування на рік: подробиці

Південний Буг уже має працювати на користь агровиробників

Компанія “Нібулон” планує будувати 5-6 суден для розмінування на рік для потреб ДСНС. Про це генеральний директор компанії Андрій Вадатурський розповів під час зустрічі з німецькими дипломатами. Вони прибули до підприємства задля обговорення впливу війни на роботу та забезпечення розвитку експортного потенціалу Дунайських портів.

Під час зустрічі, керівництво “Нібулону” запевнило, що наразі перший та важливий крок у розмінуванні є очищення внутрішніх водних шляхів. Крім того, сторони обговорили можливості флоту компанії. Судна могли б вплинути на збільшення експорту за умов його роботи на Дунаї. 

“У той час, як в Миколаєві заблоковано понад 110 суден, які могли б ефективно працювати на Дунаї, додавши до 1 млн т перевалки, гарантії та кошти, передбачені на ці цілі, не поширюються на внутрішні водні шляхи. Судновласники мають рішення, як безпечно для життя людей виводити цей флот за рахунок технологій дистанційного керування. Проте здебільшого це заставне майно, яким за умов відсутності гарантій кредитори не дозволяють ризикувати. Зараз ми просимо державу гарантувати вихід цих суден, аби збільшити експортну потужність по зерновим”, — зазначили у компанії.

“Коментарі” також писали, що для країн Чорноморського регіону є надзвичайно важливим питання розмінування моря. Тому міністри оборони Болгарії та України вже обговорюють цей процес.  Про це на пресконференції у Медіацентрі Україна – Одеса розповів міністр оборони України Олексій Резніков.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися