Болгарія та Україна спільно вирішують проблему розмінування Чорного моря

Проблема замінування Чорного моря є спільною для України, Румунії, Болгарії та Туреччини

Для країн Чорноморського регіону є надзвичайно важливим питання розмінування моря. Тому міністри оборони Болгарії та України вже обговорюють цей процес. 

Про це на пресконференції у Медіацентрі Україна – Одеса розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Розповісти деталі вам не можу, але ми вже обговорювали з міністром оборони Болгарії Тодором Тагаревим питання розмінування Чорного моря і необхідних для цього можливостей. Ця проблема є спільним викликом для чотирьох чорноморських країн – України, Болгарії, Туреччини та Румунії,  – заявив міністр оборони України.

Також, Резніков додав, що невдовзі міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев планує зустрітися з міністром оборони Румунії, Ангелом Тілваром. Під час цієї зустрічі обговорюватимуться питання розмінування акваторії Чорного моря, а також потреби в спроможностях для здійснення цієї важливої місії.


Нагадаємо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.

Також, “Коментарі” писали, що значне збільшення мінної небезпеки на узбережжях було зафіксовано внаслідок підриву Каховської ГЕС окупантами. Лише в Одеському та Миколаївському регіонах прибилося до берега 9 мін.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися