Данія допомагає Одесі розміновувати Чорне море,- Резніков

Розмінування триватиме кілька років

В Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.


Про це "Коментарі" дізнались на брифінгу міністра оборони України Олексія Резнікова.


Україна вважається однією з найзамінованіших країн у світі. Сьогодні використовується обладнання для очищення моря, яке надала Данія. Наразі ми обговорюємо можливе поповнення цього обладнання,- сказав Олексій Резніков.


Військові експерти зазначають, що міни, розміщені в морському дні, можуть стати небезпечними для кораблів і підводних човнів. Зокрема, протикорабельні міни можуть запускатися з берегових станцій, військових кораблів і літаків, а також бути розташованими на дні моря.


На цей момент не має точної кількості мін в Чорному морі. Однак, відповідно до даних НАТО, Росія має одну з найбільших флотів мінних суден у світі, що може свідчити про значну кількість мін, розміщених в морі. Втім, за приблизними розрахунками, окупанти використали близько пів тисячі мін, десятки з них вже прибивало до берегів України, Грузії, Болгарії та Туреччини.


Україна отримає черговий пакет військової допомоги. Мова йде про самохідні артилерійські установки та танки. Коли саме на неї очікувати читайте в матеріалі “Коментарі“.


Читайте також на сайті "Коментарі" – армія РФ окупувала 80% морської берегової лінії України: Що потрібно для звільнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися