Системи Цезар та Леопарди: Міністр оборони Данії повідомив коли Україна отримає зброю

Гарпуни, що захищають Одещину передала саме Данія

Україна отримає черговий пакет військової допомоги. Мова йде про самохідні артилерійські установки та танки.


Про це "Коментарі" дізнались від в.о. Міністра оборони королівства Данія Троелс Лунд Поулсен. 


Ми сподіваємось, що системи цезар зможемо поставити в Україну вже наступного місяця. Наразі вони на тренувальних полігонах в Данії. Що стосується танків леопард, то ми почнемо постачання до літа і плануємо поставити близько 100 леопардів-1, - зазначив Троелс Лунд Поулсен.


Крім того, Міністр оборони зазначив, що є наразі обговорюється питання передачі Україні F-16. Втім на початку необхідні навчання українських пілотів.


Також Троелс Лунд Поулсен наголосив на тому, що саме Гарпуни, які передали з Данії захищають Одещину. Установки для їх пуску довелось переробити.


В мене була можливість побачити як наші системи Гарпун працюють в Одесі. Систему для запуску переробили під наземну установку, а не тільки морську, - додав міністр оборони Данії.


Застосування західного озброєння полягає не лише в підготовці військових, у вивченні будови озброєння, порядку і способів його використання, але й у створенні інфраструктури, підготовки, зокрема і штабів. Чи насправді Україна отримує західну військову допомогу вчасно читайте в матеріалі "Коментарі".


Крім того, на порталі "Коментарі" йшлось і про те, як на результат контрнаступу вплине західна бронетехніка. А от час, місце і спосіб застосування цього “бронекулака” визначають українські військові командувачі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися