Чи будуть в Одесі запроваджені графіки відключень води: відповідь "Інфоксводоканалу"

"Інфоксводоканал" про відключення води в Одесі

Жарке літо призвело до значного збільшення споживання води, що, своєю чергою, спричинило низку аварій на водогонах. Деякі регіони України вже ввели обмеження на водопостачання. Чи доведеться одеситам також стикнутися з відключеннями води повідомили в “Інфоксводоканалі”.

Цьогорічне літо в Одесі принесло не лише аномальну спеку, але й значне зростання споживання води – до 400 мільйонів літрів на добу. Це майже на 30% більше, ніж у попередні роки. Таке навантаження на водопостачальні мережі, в поєднанні з екстремальними температурами, призводить до частіших пошкоджень обладнання та трубопроводів. Кількість аварій за останній час зросла втричі, і щодня аварійні бригади "Інфоксводоканалу" ліквідовують близько сотні пошкоджень. 

Наскільки важко у спеку залишитися без води, на собі нещодавно відчули багато мешканців центральної частини міста. 
Наразі забезпечувати роботу аварійних бригад в умовах, коли електроенергія, витратні матеріали та пальне постійно дорожчають, а тарифи на водопостачання не змінюються, стає дедалі важче, – йдеться в повідомленні. 

У деяких регіонах України, зокрема в Київській та Сумській областях, водоканали вже змушені переходити на графіки подачі води. Проте "Інфоксводоканал" поки не розглядає такий крок. Вони сподіваються на сумлінність споживачів, які заборгували підприємству понад пів мільярда гривень. Очищення та подача води, швидке усунення пошкоджень, уникнення графіків подачі води – все це можливе завдяки своєчасним оплатам від споживачів. Тому, чи буде вода в будинках, залежить від одеситів. 

Зазначимо, акціонерне товариство "Одесагаз" повідомляє про важливі зміни в наданні житлово-комунальних послуг на період дії воєнного стану в Україні. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 року №1405, уведено обмеження щодо припинення надання постачання населенню у разі неоплати або оплати не в повному обсязі, втім ще стосується не всієї території України. Боржників за газ в Одеській області відключатимуть від постачання.


Читайте також