Волонтери з Одещини відмовляються брати гроші за плетіння сіток

"Волонтерство — це не робота"

У рамках програми "Армія відновлення" пропонувалось отримувати гроші за плетіння маскувальних сіток. Проте мешканці Одещини відмовилися від такої пропозиції.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса, повідомив заступник начальника Одеської районної військової адміністрації Аркадій Мкртичян.


Попри те, що місцеві волонтери не проти додаткового заробітку, вони не хочуть отримувати гроші за плетіння маскувальних сіток. Люди вважають цю роботу благодійною та здійснюють її на добровільних засадах.


В кожній громаді, в кожному населеному пункті є волонтери які плетуть маскувальні сітки. Коли у нас була зустріч з в Авангарді з ВПО, представник центру зайнятості запропонував плести сітки за гроші. І ми отримали у відповідь дуже багато негативу на цю пропозицію. Тому що ці люди плетуть сітки саме як волонтери. Так, їм потрібні гроші, але не за те, що вони плетуть сітки. Але це волонтери, вони це роблять від душі, і тому відмовляються від грошей, – розповів Аркадій Мкртичян.


Нагадаємо, що після скандалу у волонтерському центрі Одеси на базі видавництва "Чорномор'я" волонтери вийшли під стіни Одеської військової адміністрації й плетуть сітки просто неба.  До такого вчинку люди вдалися, адже залишились без місця для роботи.

Читайте також