На Одещині планують нові логістичні проєкти: що відомо

Унаслідок російської агресії Україна відчуває проблеми з експортом української продукції

В Одеській області планують нові логістичні проєкти - зокрема, будівництво залізничної гілки в порт Рені та мостовий перехід через Дунай. Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області та Агенція регіонального розвитку Одеської області підписали меморандум про співробітництво для реалізації двох масштабних проектів посилення логістичної спроможності регіону.

Як повідомила прес-служба Агенції регіонального розвитку Одеської області, зокрема, ідеться про будівництво залізничної гілки Ізмаїл—Рені, що забезпечить збільшення навантаження в Ренійському порту, зниження витрат перевізників на транспортування вантажів та посилить конкурентоспроможність виробників на європейському ринку.

Також розглядається варіант побудови мостового переходу через річку Дунай: Орлівка (Україна)—Ісакча (Румунія). Цей проєкт дасть змогу інтегрувати українські шляхи до транс’європейської транспортної мережі, пришвидшити розвиток територій та посилити міжнародне економічне співробітництво з сусідніми країнами, наголошують в Агенції регіонального розвитку.

"Унаслідок російської агресії Україна відчуває проблеми з експортом української продукції, зокрема агропромислової. Для розв'язання цього питання необхідно розробляти альтернативні маршрути транспортування вантажів до країн ЄС та на інші ринки через Європу", - йдеться в повідомленні агентства.

Раніше “Коментарі” писали, що уздовж українського узбережжя Дунаю зараз будують понад 12 терміналів. Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков. За його словами, наразі для будівництва нових терміналів існує спрощений закон, ухвалений торік, а місцеві органи готові пропонувати земельні ділянки під будівництво — тож, процедура дуже проста.

Читайте також