На Одещині побудують 12 нових терміналів, аби збільшити потужності місцевих портів.

Потреба в інвестиціях для українських портів на Дунаї складає не менше $120 млн

Уздовж українського узбережжя Дунаю зараз будують понад 12 терміналів. Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков.

За його словами, наразі для будівництва нових терміналів існує спрощений закон, ухвалений торік, а місцеві органи готові пропонувати земельні ділянки під будівництво — тож, процедура дуже проста.

Наразі багато учасників ринку створюють на Дунаї логістичну інфраструктуру через недостатні потужності для зберігання та експорту зерна. Зокрема, “Нібулон” будує новий термінал в Ізмаїлі; агрохолдинг “Кернел” придбав в порту Рені річковий термінал “Дунай Пром Агро”. Розвивають інфраструктуру на Дунаї також УДП, “Аскет-Шиппінг”, Danube Logistics Group тощо.

Також раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів про перші результати запуску додаткових портових потужностей на Дунаї, зокрема: 

- експлуатацію понад 20 нових морських терміналів;

- нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, суден-накопичувачів як плавучі склади, інших засобів;

- користування новими тимчасовими складами, обладнаних вагами та лабораторіями.

У травні порти Дунайського регіону обробили понад 3 млн тонн вантажів, і це для них — абсолютний рекорд. Цьогоріч Україна планує обробити щонайменше 20 млн тонн вантажів через Дунай.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що представниця МЗС підкреслила, що Російска Федерація є шантажистом, який не зупиниться у випадку виконання його вимог. Водночас, Ольга Трофімцева зазначила, що висловлює не позицію міністерства, а власні погляди. На її думку, повноцінна робота українськи чорноморських портів не буде у жодному разі можливою до того, як ми переможемо у війні. Посол вважає, що спокійно працювати у басейні Чорного моря навряд чи можливо до його повного



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

6 липня 2023, 16:04

Построим терминалы и до конца убьём Чёрное море! А потом ещё будем ломать голову, чем загрузить порты. Не забывайте, до войны Одесский, Ильичевский и Южненский порты стояли с мизерной загрузкой работы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися