ЄС не має не йти на поступки Росії при вирішенні долі Зернової угоди, - Ольга Трофімцева

Посолка з особливих доручень МЗС України наполягає, що "вмиротворення агресора" стане приводом для подальшого шантажу кремля

В мережі з’явилася інформація щодо того, що Євросоюз може надати підсанкційному Россільгоспбанку доступ до SWIFT для продовження зернової угоди. На подібні новини відреагувала посол з особливих доручень МЗС України Ольга Трофімцева.

Представниця МЗС підкреслила, що Російска Федерація є шантажистом, який не зупиниться у випадку виконання його вимог. Водночас, Ольга Трофімцева зазначила, що висловлює не позицію міністерства, а власні погляди.

На її думку, повноцінна робота українськи чорноморських портів не буде у жодному разі можливою до того, як ми переможемо у війні. Посол вважає, що спокійно працювати у басейні Чорного моря навряд чи можливо до його повного звільнення від російської військової присутності.

“З одного боку — будь-які можливості для агроекспорту це добре. З іншого — йти на поступки шантажисту це спонукати його до шантажу далі. Це ж відома аксіома: шантажист не зупиняється, якщо ти виконуєш його вимоги. Він просто придумує нові приводи для шантажу”, — заявила посадовиця.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Ізмаїльський порт на Одещині почав демонструвати позитивні результати щодо вивантаження вагонів з агропродукцією. В портах Великої Одеси обсяги зменшуються.  Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

"Коментарі" писали, що в червні 2023 року Україні вдалося експортувати 5,3 млн тонн продукції. Це на 3% більше аналогічного показника попереднього місяця. Проте не вся продукція встигла фізично перетнути кордон і значна кількість транспорту ще стоїть в чергах на виїзд.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися