Мер Одеси висловив слова вдячності за організацію 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Цьогоріч фестиваль проходить в Чернівцях

Мер Одеси Геннадій Труханов привітав гостей 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, церемонія відкриття якого відбулася в Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука в Чернівцях.

“Сьогодні війна створює сюжети, що мають бути зафільмованими. Ми показуємо світу, що саме зараз відбувається в Україні. Я вірю в нашу перемогу і в те, що наступний кінофестиваль ми будемо проводити вдома, в Одесі, а сьогодні дякую Чернівцям, які підставили нам своє плече”, - сказав у відеопривітанні Труханов.

Крім того, міський голова зазначив, що висловлює вдячність Чернівцям також за те, що місто стало тимчасовою домівкою для малюків з Будинку дитини.

нагадаємо, що 19 серпня пройшло відкриття 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який цьогоріч проходить з 19 по 26 серпня. Події ОМКФ розгортаються одночасно на двох локаціях — в Одесі та Чернівцях. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Спеціальна програма "Зроблено в Одесі" вже успішно стартувала в Одесі і включає шість фільмів, створених в Одесі або командами з цього міста. Серед них: "Край ріки" (реж. Васил Барков), "Крихка пам'ять" (реж. Ігор Іванько), "Одеса уві сні" (реж. Кирило Наумко), "Привоз" (реж. Єва Нейман), "Три могили митця" (реж. Арутюн Хачатрян), та "Цензорка" (реж. Петер Керекеш).

Також у блоку "Хроніки війни" будуть представлені чотири документальні стрічки, що розповідають про війну та героїзм: "Воїни" (реж. Влад Левківський), "Без права на дубль" (реж. Андрій Мозговий), "Міста та їхні герої" (реж. Ольга Гібелінда, Андрій Литвиненко), та "Область Героїв" (реж. Артур Лерман).

Читайте також